Lokše s marmeládou a mákem

SUROVINY:
1 kg brambor
300 g hladké mouky
špetka soli
Náplň:
rozpuštěné máslo
oblíbená marmeláda
mák s moučkovým cukrem


POSTUP:
1.
Brambory uvaříme ve vodě téměř doměkka. Nesmí být tvrdé a nesmějí se ani rozpadat. Necháme je dobře vychladnout. Proto je lepší vařit je den předem. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno do velké mísy. Přisypeme mouku, trošku soli a zamícháme.
2. Těsto přendáme na vál posypaný moukou a důkladně těsto zpracujeme na jemnou a kompaktní hmotu. Z těsta si odkrajujeme menší kousky a ty následně na pomoučněném vále vyválíme na tenoučké placky. Lokše pečeme na suché pánvi z obou stran do zlatavé barvy (ideální je pánev na palačinky).
3. Lokše z obou stran pomažeme máslem, vnitřní stranu pomažeme marmeládou a srolujeme. Nandáme na talíř a podle chuti posypeme mákem s cukrem.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky