Losos s volským okem a šťouchaným bramborem
SUROVINY:
2 plátky lososa
sůl a pepř
černé sezamové semínko
lžíce olivového oleje
2 vejce
4 střední brambory
lžíce nasekané pažitky
100 g anglické slaniny
lžička másla
POSTUP:
1. Brambory dáme vařit ve slupce do změknutí. Plech vysteleme pečícím papírem a položíme na něj očištěné plátky lososa. Ochutíme ho solí, pepřem a posypeme sezamovým semínkem. Zakápneme olivovým olejem a pečeme 15 minut při 200°C.
2. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm volská oka. Ty osolíme a opepříme. Uvařené brambory zbavíme slupky a vložíme do mísy. Přidáme máslo, pažitku a pokrájenou slaninu. Brambory řádně rozšťoucháme a podáváme s lososem a volským okem.
2 plátky lososa
sůl a pepř
černé sezamové semínko
lžíce olivového oleje
2 vejce
4 střední brambory
lžíce nasekané pažitky
100 g anglické slaniny
lžička másla
POSTUP:
1. Brambory dáme vařit ve slupce do změknutí. Plech vysteleme pečícím papírem a položíme na něj očištěné plátky lososa. Ochutíme ho solí, pepřem a posypeme sezamovým semínkem. Zakápneme olivovým olejem a pečeme 15 minut při 200°C.
2. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm volská oka. Ty osolíme a opepříme. Uvařené brambory zbavíme slupky a vložíme do mísy. Přidáme máslo, pažitku a pokrájenou slaninu. Brambory řádně rozšťoucháme a podáváme s lososem a volským okem.
Komentáře
Okomentovat