Nahatý mrkváč s čokoládou

SUROVINY:
500 g cukru
500 ml oleje
6 vajec
450 g mrkve
200 g brusinek
300 g vlašských ořechů
1 lžička pomerančové kůry
500 g polohrubé mouky
1 vrchovatá lžička jedlé sody
1 vrchovatá lžička skořice
muškátový oříšek
oblíbené ovoce
čokoláda na vaření
Na krém:

2 mascarpone
2 smetany ke šlehání
3 lžíce vanilkového cukru

POSTUP:
1.
Vajíčka s cukrem vyšlehejte do pěny. Mrkev a pomerančovou kůru nastrouhejte. Do vajec vmíchejte mrkev s kůrou, brusinky, ořechy, olej a sodu. Nakonec vmíchejte mouku se skořicí a oříškem. Pečte v malé a velké dortové formě, které jsou vymazané tukem a vysypané moukou při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
2. Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme ji do tuha. Postupně vmícháme mascarpone a vyšleháme v jemný krém. Korpusy podélně překrojíme, pomažeme krémem a přiklopíme další částí korpusu. Opakujeme dokud se nám vytvoří vysoký dvoupatrový dort. Ten následně polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme dle fantazie a podle chuti.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky