Gnocchi s parmskou šunkou a bazalkou

SUROVINY:
lžíce olivového oleje
lžíce másla
1 jarní cibulka
1 stroužek česneku
150 g parmské šunky
2 lžíce strouhaného parmezánu
sůl a pepř
hrst čerstvé bazalky
půl šálku smetany

hrst piniových oříšků
Na gnocchi:
750 g brambor
250 g hrubé mouky
50 g dětské krupičky
1 vejce


1 žloutek

sůl


POSTUP:
1.
Brambory si uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory zbavíme slupky a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, žloutek, mouku, krupičku, osolíme a řádně rukama prohněteme. Vytvoříme vláčné nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého rukama vyválíme tenké roury. Roury rozkrájíme na tenké části a pomocí vidličky tvoříme noky. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a olivový olej a dáme vařit. Když se nám voda vaří, tak přidáme gnocchi a za občasného míchání vaříme 6 minut. Poté necháme okapat.


2. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme pokrájenou cibulku a pozvolna restujeme. Když cibulka zesklovatí, tak přidáme nasekaný česnek, na nudličky pokrájenou šunku a chvilku restujeme. Po chvilce přidáme nasekanou bazalku, smetanu, nastrouhaný parmezán a chvilku prohříváme. Do pánve ještě přisypeme scezené gnocchi, vše promícháme a prohřejeme. Na závěr jsem ještě posypala orestovanými piniovými oříšky.

www.afashion.cz
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky