Hráškový krém s hlívou ústřičnou

SUROVINY:
1 lžíce másla
1 cibule
450 g mraženého hrášku
zeleninový vývar
1 stroužek česneku
1 brambor
100 ml smetany
muškátový oříšek
Na hlívu:
150 g hlívy ústřičné
lžíce másla
lžíce olivového oleje
sůl a pepř
drcený kmín

POSTUP:
1. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme hrášek, na kostičky pokrájený brambor a zprudka restujeme asi 3 minuty. Poté zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek a pozvolna vaříme asi 15 minut.
2. Mezitím očistíme hlívu. Rozebereme ji na kousky a zprudka orestujeme na rozehřátém oleji s máslem do zlatavé barvy. Hlívu okořeníme solí, pepřem a kmínem.
3. Polévku dokořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přilijeme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka. Polévku ještě prohřejeme. Zdobíme ji hlívou a opečeným pečivem.

www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky