Plněná vepřová roláda s bazalkovou omáčkou

SUROVINY:
4 vepřové řízky
8 sušených rajčátek v oleji
4 plátky schwarzwaldské šunky
1 mozzarella
hrst bazalky
sůl a pepř
pár kuliček kapary
2 lžíce olivového oleje
Na omáčku:
2 lžíce strouhaného parmazánu
1 stroužek česneku
200 ml smetany
70 g plátkové anglické slaniny
hrst čerstvé bazalky
sůl a pepř

POSTUP:
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Řízky řádně naklepeme na tenké pláty, osolíme, opepříme a naplníme je plátkem šunky,  sušenými rajčátky, mozzarellou, kapary a bazalkou. Maso zavyneme do pevných rolek. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a zprudka na něm orestujeme rolády ze všech stran. Přendáme je z pánve do pekáčku a pečeme asi 20 minut.
2. Na pánvi s výpekem orestujeme nasekaný česnek a jemně pokrájenou slaninku. Po nějaké chvilce přilijeme smetanu a přidáme  podle chuti sůl a pepř. Pozvolna vaříme do zhoustnutí omáčky. Na závěr přidáme strouhaný parmezán a nasekanou bazalku. Ještě minutu prohříváme.
3. Maso pokrájíme na plátky a podáváme společně s omáčkou a šťouchaným bramborem.

www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky