Houbové risotto s kozím sýrem

SUROVINY:
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
1 hrnek sušených hub zalitých horkou vodou
70 g kozího sýru
kuřecí vývar
250 g kulatozrnné rýže
sůl a pepř
1 lžíce másla

POSTUP:
V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm jemně pokrájenou šalotku. Když šalotka zavoní, tak přidáme rýži, kterou zprudka restujeme asi 1 minutu. Po chvilce rýži zalijeme houbami. Rýži pozvolna prováříme a vždy když nám rýže vstřená vodu, tak podléváme malým množstvím vývaru. Je důležité rýži často míchat a neustále podlévat. Když máme rýži uvařenou na skus, tak risotto ochutíme solí, pepřem, vmícháme nastrouhaný kozí sýr a máslo. Risotto prohřejeme a hned podáváme.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky