Jemný zeleninový krém s rajčaty

SUROVINY:

1 lžíce másla
1 pórek
1 mrkev
2 brambory
2 bobkové listy
hovězí vývar
4 rajčata
1 lžíce krupicového cukru
sůl a pepř
větvička tymiánu
hrst bazalky

POSTUP:
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájený pórek. Postupně přidáme na kostičky pokrájené brambory, mrkev, bobkové listy, větvičku tymiánu, cukr a zprudka zarestujeme. Podlijeme vývarem.
Rajčata nařízneme, zalijeme horkou vodou a zbavíme je slupky. Pokrájíme je a společně s bazalkou dáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme a když je zelenina měkká, tak polévku rozmixujeme na jemný krém. Podávala jsem s křupavými krutóny, bazalkou rozšlehanou s mlékem a na závěr posypala kozím sýrem a zakápla olivovým olejem.

 



Komentáře

Oblíbené příspěvky