Makový koláč s hruškami a limetkovým krémem
SUROVINY:
90 g mletého máku150 g mléka
200 g másla pokojové teploty
140 g cukru
3 vejce
170 g hladké mouky
1/2 kypřícího prášku
2 hrušky
mák na vysypání formy
Na krém:
150 g mascarpone
2 lžíce zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
1 limetka
POSTUP:
1. Mák zalijeme mlékem a za občasného míchání povaříme na mírnem ohni asi 10 minut. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vajíčka, mouku v které máme vmíchaný kypřící prášek a na závěr vychladlý mák. Těsto řádně promícháme.
2. Formu vymažeme máslem a vysypeme mákem. Těsto vlijeme do formy a poklademe hruškou, kterou jsme zbavily slupky, jádřince a pokrájeli na plátky. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
3. V misce vyšleháme mascarpone, zakysanku, moučkový cukr, šťávu z limetky a půl lžičky nastrouhané limetkové kůry. Makový koláč podáváme s limetkovým krémem.
Komentáře
Okomentovat