Pražma s citrónem, šalvějí a pečeným bramborem

SUROVINY: 

1 pražma královská
sůl a pepř
máslo
šalvěj
4 kolečka citronu
5 brambor
2 stroužky česneku
2 větvičky tymiánu
2 rajčata
třtinový cukr
olivový olej




POSTUP:
1.
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Uvařené brambory pokrájíme na silnější kolečka a dáme do zapékací misky. Brambory zakápneme olivovým olejem, přidáme sůl, pepř a větvičku tymiánu. Řádně promícháme. Rajčátka přepůlíme, dáme na brambory a posypeme je cukrem.


2. Pražmu zbavíme šupin a řádně ji očistíme a osušíme. Kůži nařízneme. Celou rybu okořeníme silí a pepřem. Do vnitřku ryby dáme šalvěj a kolečka citronu. Rybu můžeme svázat provázkem. Pražmu položíme na brambory, poklademe plátky másla a dáme péct na 180°C na asi 45 minut.



Komentáře

Oblíbené příspěvky