LINECKÉ KOŠÍKY S MÁTOU A LIMETKOU

SUROVINY:
125 g másla pokojové teploty
1 vanilkový cukr
1 žloutek
175 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
citronová kůra
Na krém:
3 lžíce mascarpone
3 lžíce zakysané smetany
1 lžička vanilkového cukru
moučkový cukru podle vlastní chuti
šťáva z 1 limetky
Na ozdobu:
1 lžíce třtinového cukru
hrst čerstvé máty

POSTUP:
1.
Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké těsto. Připravíme si 4 formy na košíčky o průměru 12 cm. Formy vytřeme máslem a vysypeme moukou. Formy vyplníme těstem, dno propíchneme vidličkou. Dáme péct při 175°C do zezlátnutí.
2. Mezitím si připravíme krém. Mascarpone smícháme se zakysankou, vanilkovým a moučkovým cukrem a limetkovou šťávou. Metlou řádně prošleháme.
3. Do hmoždíře dáme mátové listy, třtinový cukr a směs spojíme. Mátové listy nám tlakem pustí šťávu a s cukrem se krásně spojí.
4. Hotové košíčky vyklepneme z formy a necháme zcela vychladnout. Poté plníme krémem a posypeme mátovým cukrem.


 

Komentáře

Oblíbené příspěvky