Limetkový losos s dýňovým pyré

SUROVINY:
2 filety lososa
1 limetka
1 lžička třtinového cukru
sůl a pepř
Dýňové pyré:
půl dýně hokaido
3 brambory
půl šálku smetanu
1 lžíce máslo
sůl

POSTUP:

1. Lososa zbavíme kůže, osolíme a opepříme ho. Limetku pokrájíme na tenké plátky a vyskládáme je do zapékací misky. Na limetky položíme lososa, dáme ještě jednu na vršek lososa a posypeme cukrem. Dáme péct při 180°C na asi 20 minut.
2. Dýni zbavíme slupky, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Uvařenou zeleninu propasírujeme do hrnce, přidáme máslo, smetanu, sůl a metlou vyšleháme na hladké pyré.
3.
Lososa jsem podávala s dýňovým pyré, restovanými žampiony a salátem z baby špenátu. 



Komentáře

Oblíbené příspěvky