Nutelový dort s malinami

SUROVINY:
4 vejce
1 lžička nastrouhané limetkové kůry
40 g řepkového oleje
120 g krupicového cukru
špetka soli
140 g polohrubé mouky
3 lžíce nasekaných pekanových ořechů
Krém:
250 g mascarpone
200 g zakysané smetany
1 lžíce vanilkového cukru
2 lžíce moučkového cukru
nutella
Na ozdobu:
maliny
máta
pekanové ořechy


POSTUP:

1. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s limetkovou kůrou. Pak postupně přiléváme oleje a dále šleháme do pěny. Bílky vyšleháme zvlášť v jiné míse s cukrem a špetkou soli na pevný sníh. Do bílků opatrně vlíváme žloutky s olejem a vše opatrně spojíme s polohrubou moukou a nasekanými ořechy. Těstem naplníme dortovou formu, kterou jsme vysypali hrubou moukou. Forma má v průměru 23 cm. Pečte asi 25 minut dozlatova. Upečení skoušíme špejlí. Necháme vychladnout a můžeme se vrhnout na zdobení.
2.
V míse vyšleháme mascarpone, zakysanou smetanu a cukry na hladký krém. Můžeme si pomoci mixérem. Tento krém rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny krému, vmícháme 3 lžíce nutelly pokojové teploty.
3. Vršek vychladlého korpusu seřízneme do roviny a odřezky si dáme stranou. Následně korpus podélně rozkrojíme u prostřed. Jednu polovinu korpusu, namažeme asi 2 lžícemi nutelly. Na ni naskládáme přepůlené maliny a naneseme vrstnu bílého krému. Na krém dáme druhou část korpusu. Ten potřeme vrstvou nutelového krému. Dort podle fantazie zdobíme ořechy, malinami, mátou a rozdrobeným korpusem. Dáme chladit do lednice.

 


Komentáře

Oblíbené příspěvky